Glas: de duurzame oplossing

Investeer slim en bespaar energie. Dat is ons motto en daar helpen we u graag bij. Service glasherstel OverGelder heeft de expertise in huis om u volledig te informeren en te adviseren over isolerend glas. We bespreken met u de mogelijkheden, wat de te verwachten besparing zal zijn en maken een complete offerte die passend is bij uw woonsituatie.

HR++ en Triple glas

HR++ is dubbel glas met twee isolatielagen en isoleert veel beter dan enkel of gewoon dubbel glas. Met triple glas (ook wel HR+++ glas genoemd) is tegenwoordig het meeste rendement te halen. De warmte blijft in uw huis en dat woont heerlijk comfortabel. Triple glas is soms te dik of te zwaar voor bestaande draaiende kozijnen. U kunt dan kiezen voor nieuwe kozijnen of het laten plaatsen van HR++ glas.

   

Minder CO2

Naast de comfortabele voordelen (geen tocht, geen condens, minder geluid) kunt u ook flink besparen op energie. Een lager energieverbruik draagt bij aan een beter klimaat en vermindert de CO2-uistoot. Ook is het verstandig om onverwarmde ruimtes in uw huis te voorzien van isolatieglas. Er gaat hier veel warmte verloren als deze grenzen aan kamers die wel verwarmt worden.

Alles weten over HR++ en Triple glas?
Lees er meer over op: milieucentraal.nl
of ga naar het nieuwsbericht: Isolatie en glas

Wilt u isolerend dubbelglas, HR++ of triple beglazing aanschaffen, of heeft u dit al gekocht? Dan is het verstandig de informatie in deze brochure goed door te lezen, zodat u optimaal profijt heeft van uw beglazing.

 

Vlakglas Recycling Nederland

De glasbranche wordt steeds duurzamer. Al sinds 2000 wordt vlakglas op een duurzame manier ingezameld en gerecycled door Vlakglas Recycling Nederland. Door vlakglasafval gescheiden van ander bouwafval te verzamelen en te recyclen, wordt het milieu gespaard. Niet alleen wordt er minder afval gestort, er wordt eveneens minder energie verbruikt. De productie van nieuw glas uit glasscherven verbruikt minder energie dan de productie uit de originele grondstoffen zand en soda. Ook Service Glasherstel OverGelder zorgt dat al het ingezamelde oude vlakglas zoveel als mogelijk weer gebruikt om nieuw vlakglas van te maken.

Bekijk hieronder de kringloop van glas. Van inzameling tot recycling van nieuw vlakglas.
Voor meer informatie kunt u ook kijken op: glasspecialisten.nl

 

HR++ glas heeft de volgende voordelen:

  • Beperkt thermisch verlies tijdens de winter
  • Energiebesparingen (investering binnen 2 jaar terugverdiend)
  • Zeer hoge lichttransmissie
  • Neutrale kleur voor transmissie en weerkaatsing
  • Zeer goede thermische isolatiekenmerken
  • U-coëfficiënt tot 1,1 W/m²K (isolatie waarde HR++)
  • Minder condensatie op de ruiten