Een lagere energierekening?

Er zijn nog altijd honderdduizenden woningen in Nederland met geheel of gedeeltelijk enkel glas. Nu met de stijgende energieprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om de ramen te vervangen voor isolatieglas. Maar welke soorten zijn er?

LEES VERDER

Glas en een circulaire economie

Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw vele duizenden tonnen aan vlakglasafval. Glas is een uitstekende grondstof om zonder verlies van kwaliteit keer op keer her te gebruiken voor het maken van nieuw glas. Vlakglas gescheiden inzamelen en recyclen levert daarom een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie.

LEES VERDER

Glas na recycling herbruikbaar?

De vlakglas-sector hanteert voor hergebruik een uitgangspunt dat verder gaat dan alleen recyclen: het cradle-to-cradle principe. Bij recyclen kan onbruikbaar restafval ontstaan of de kwaliteit van het hergebruikte materiaal afnemen. Zo gaan materialen uiteindelijk alsnog voorgoed verloren.

LEES VERDER

Kies het juiste isolatieglas?

De verschillende soorten isolatieglas hebben allemaal hun specifieke eigenschappen, toepassingsmogelijkheden en isolatiewaarde. Ook de prijzen van deze producten lopen sterk uiteen. Daarnaast zijn ook andere factoren van belang. Zo spelen bij de vervanging van bestaande beglazing ook de kwaliteit en de maatvoering van het bestaande kozijn een grote rol.

LEES VERDER

Wat is veiligheidsglas en waarom is het verplicht?

Bij glasconstructies is het belangrijk dat het juiste veiligheidsglas wordt gebruikt. Volgens het Bouwbesluit 2012 moet iedereen die te maken heeft met bouwen in Nederland, ervoor zorgen dat vlakglas niet mag leiden tot onevenredige mate van letselschade als gevolg van bezwijken.

BEKIJK DE VIDEO

De mogelijkheden van glazen balustrades

Wanneer in een design een hoogteverschil van meer dan een meter is opgenomen, dient u de veiligheid te waarborgen met een balustrade of afscherming. Een bijzonder elegante oplossing daarvoor is een balustrade van glas. Of het nu een trap, balkon, vide of loopbrug betreft, een glasbalustrade straalt moderne klasse uit en is een perfecte veiligheidswand in appartement, huis, winkel of kantoor.

LEES VERDER