Isolatie en glas

Warmte en koele lucht gaan gemakkelijk verloren via het glas van ramen en deuren. Isolatieglas draagt bij aan een behaaglijk binnenklimaat en tegelijkertijd ook aan een lage energierekening en een duurzaam Nederland. In dit artikel leest u alles over de meest voorkomende soorten isolatieglas en de mate van warmte-isolatie.

LEES VERDER

De meldkamer van All Alert services

Op de meldkamer van All Alert services staat de telefoon met grote regelmaat roodgloeiend. Van een glasschade wordt niemand vrolijk en prioriteit is om met een goede afhandeling de klant zo snel mogelijk te helpen. Alles draait om de klant zo snel mogelijk te helpen. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

 

All Alert Services (opgericht in 2018) is een gespecialiseerde meldkamer voor de afhandeling van materiële schade met als expertise glasschade. Een ervaren en alert team van deskundige medewerkers staat dag en nacht klaar om schademeldingen zo efficiënt en prettig mogelijk te verhelpen. Van melding tot herstel en van facturatie tot heldere rapportage.

LEES VERDER

Wat is het verschil tussen gelaagd en gehard glas?

Gelaagd glas
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof (PVB) folie. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Hierdoor ontstaan geen gevaarlijke scherven en is er dus geen risico op ernstig lichamelijk letsel.

Gehard glas
Gehard glas is speciaal behandeld glas. Het is ongeveer vijf keer sterker dan gewoon glas en ook nog eens bestand tegen grotere temperatuurverschillen. Als het breekt valt het in kleine korrels uiteen. Er bestaat dan geen kans op ernstig lichamelijk letsel.

LEES VERDER

EHBS Bouwherstel

EHBS Bouwherstel: betrouwbare partner bij bouwschade

Bouwbedrijven zijn er genoeg, maar een bouwbedrijf dat zowel bij schadeherstel, noodhulp, onderhoud als (ver)bouw klaarstaat is uniek. EHBS Bouwherstel doet precies dat en toont zich een betrouwbare partner voor onder andere verzekeraars, vastgoedbeheerders en vastgoedeigenaren.

LEES VERDER

De duurzame glasbranche

Service Glasherstel OverGelder doet ook mee aan het Life+ project ‘Flat to Flat’ van AGC Glass Europe. Doel van dit project is het vinden van innovatieve recyclemethoden voor vlakglas. Vlakglasrecycling Nederland (VRN) selecteerde hiervoor glasinzamelpunten, waaronder Service Glasherstel OverGelder. Flat to Flat vermindert de CO2-uitstoot met 12 procent, de energiekosten met 5 procent en het grondstofverbruik met 25 procent.

LEES VERDER & bekijk de video

GBO Vakcertificaat

Het GBO Vakcertificaat is een initiatief van Bouwend Nederland, vakgroep GLAS. Het staat voor vakbekwaamheid, kwaliteit en veiligheid. Glaszetters en glasmonteurs van GBO gecertificeerde bedrijven zijn volgens de hoogste standaarden in de branche geschoold. Dit biedt opdrachtgevers belangrijke voordelen. Alle servicemonteurs van Service Glasherstel OverGelder zijn altijd volledig GBO-gecertificeerd om aan de hoogste normen binnen de branche te kunnen voldoen.

LEES VERDER