FirstGlass: Een feestelijke editie!

In deze uitgave van FirstGlass hebben we wederom prachtig nieuws uit onze enerverende glasbranche. Ons ruime werkgebied hebben wij nog eens groter weten te maken door een nieuwe vestiging in Nijmegen te openen.

Ga naar FirstGlass.nl

LEES VERDER

Waarom staat er soms condens op de ramen van isolatieglas?

Bij isolatieglas kan condensvorming optreden aan de binnen- of buitenzijde van de ruit. Dit is geen productiefout en heeft ook geen negatieve gevolgen. Wel kan de aanwezigheid van condens door gebruikers als storend of verrassend (als niet passend bij het product) worden ervaren.

Condens binnenzijde

Condensvorming aan de kamerzijde ontstaat meestal bij een lage buitentemperatuur en een hoge relatieve luchtvochtigheid in de woning. Het aanwezige vocht condenseert dan tegen het glasoppervlak. Bij isolerende beglazing als HR isolerend dubbelglas is dit risico kleiner dan bij enkelglas.

LEES VERDER

Keurmerk Glaskeur maakt kwaliteit een zekerheid in glasherstel

Service Glasherstel OverGelder (SGHOG) werd gisteren als eerste gecertificeerd voor het keurmerk Glaskeur. Het werd tijd dat het keurmerk er kwam, vindt Richard Ackerstaff: ‘De roep uit de markt was er al jaren. Veiligheid en kwaliteit worden hiermee de norm. Daar wordt de hele sector beter van.’

 

LEES VERDER

Een lagere energierekening?

Er zijn nog altijd honderdduizenden woningen in Nederland met geheel of gedeeltelijk enkel glas. Nu met de stijgende energieprijzen wordt het steeds aantrekkelijker om de ramen te vervangen voor isolatieglas. Maar welke soorten zijn er?

LEES VERDER

Glas en een circulaire economie

Jaarlijks genereert de woning- en utiliteitsbouw vele duizenden tonnen aan vlakglasafval. Glas is een uitstekende grondstof om zonder verlies van kwaliteit keer op keer her te gebruiken voor het maken van nieuw glas. Vlakglas gescheiden inzamelen en recyclen levert daarom een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie.

LEES VERDER

Glas na recycling herbruikbaar?

De vlakglas-sector hanteert voor hergebruik een uitgangspunt dat verder gaat dan alleen recyclen: het cradle-to-cradle principe. Bij recyclen kan onbruikbaar restafval ontstaan of de kwaliteit van het hergebruikte materiaal afnemen. Zo gaan materialen uiteindelijk alsnog voorgoed verloren.

LEES VERDER